Ens queden 6 places per aquest viatge! Si coneixes algú que li interessi un cap de setmana de senderisme, cultura i bona cuina... avisa'l!

dimarts, 29 de març del 2016

Garraf-La Pleta-Garraf: la caminada del dissabte al matí.

Us proposem una caminada no gaire difícil. Anirem des del poble del Garraf fin a la Pleta, on hi es el Centre d’Informació del Parc del Garraf i tornarem pel mateix camí.

Tot i no ser gaire dificil, es tot de pujada a l’anada (6,5km) i baixada a la tornada.
Ens ho pendrem amb calma per poguer gaudir del paissatge i no forçar gaire. Anem i tornem pel mateix lloc.


https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/d1/da/fd/d1dafdfc97f21cc7b4c52f896c882438.jpg
Distancia 13 km
Desnivell: 450m
Dificultat: Baixa/Mitjana
Lloc de l’activitat: Parc del Garraf

La ruta s'inicia al poble de Garraf, seguint el GR-92 i s’endinsa en el masís del Garraf per un sender
molt bonic pel mig del bosc tot vorejant les costes fins que, en un gir a l’esquerra, s’enfila cap a la Pleta, on es el Centre d’informació del Parc Natural del Garraf i on ens aturarem per fer l'Itinerari Botànic i dinar.

I per tornar sols cal desfer el camí que hem fet fins arribar novament a Garraf, on aprofitarem per visitar el poble i el seu Celler.

Important: cal anar ben calçat amb botes de Muntanya. Els camins acostumen a ser pedregossos i amb sabatilles d’esport o bambas els peus poden acabar dolorits o ferits. Es recorda de portar aigua, bastons, gorra o barret, crema solar i, l'esmozar i el dinar (entrepans o carmanyoles). I si voleu portar quelcom per compartir (fruits secs, xocolata, galetes, patates xips, etc.), també. 


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg1_xVm4I1gVuyhbxEIRyVSLT3WGjFpKhUasmVMK_sNKik7dyVjQzJf6Ych5Y3-VcI9VwrgIZvA7znCjgHkftQPf0HywIl1tiXtUZqnO9D4tygFEb9xH7fTCy5LqY8qsnr7GrC7TkM1Zvef/s1600/P6034190.jpgI parlant del poblet del Garraf:... és un nucli de població del municipi de Sitges que és a l'est del terme a la zona litoral del Massís del Garraf i envoltat pel Parc Natural del Garraf. Hi arriben la carretera C-31 (Les Costes del Garraf) i la RENFE-Estació de Garraf. Garraf és un lloc d'estiueig i té una platja freqüentada, on s'han filmat diversos anuncis de televisió, que forma una petita cala amb pintoresques casetes que contrasta amb el rocallós Massís del Garraf. El port de Garraf és actualment d'ús exclusivament esportiu. Té estació de ferrocarril i una esglesiola, dedicada a santa Maria Estrella del Mar. Hi ha també el celler Güell, edifici de Francesc Berenguer i/o d'Antoni Gaudí (atribució discutida) visible des de la carretera i que forma part d'un restaurant.


El Celler Güell és una edificació modernista al nucli de Garraf, en el municipi de Sitges (comarca del Garraf).

L'any 1871, Eusebi Güell i Bacigalupi adquirí al Patrimoni de l'Estat l'antiga masia del Garraf amb els seus terrenys per fer-hi edificar un pavelló de caça, que no s'arribà a fer. Temps després encarregà un celler amb habitatge annex.

És un conjunt d'edificacions -celler, residència i capella- en estil gaudinià. D'autoria i datació discutida, alguns historiadors l'atribueixen a Francesc Berenguer i Mestres, que l'hauria bastit en la darrera dècada del 1800, i altres autors, com l'expert gaudinià Joan Bassegoda i Nonell, en fan co-autor el mateix Gaudí.

En destaquen els arcs parabòlics, l'ús del ferro forjat i l'obra vista, l'asimetria i diverses referències medievalistes. De composició orgànica, mur lateral i teulada es fonen en un únic prisma triangular ajagut sobre una de les cares.
La construcció ha esdevingut modernament un establiment de restauració.

Construït a les costes de Garraf, a la carretera que uneix Barcelona amb Sitges. El 1882 Gaudí havia projectat per a la família Güell, i per ser ubicats en aquests terrenys, un pavelló de caça que no va arribar a construir-se.